Mainos
Mainos

Loppuviikon lennot vaarassa - ei tiedossa uutta tuhka-aukkoa

Ilmatilassa oleva aukko näyttää olevan ainutlaatuinen tällä viikolla. Tuhkaesiintymässä oleva aukko mahdollistaa tänään sen, että esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokenttä avataan klo 15-23, ja lisäksi muun muassa Pirkkalan ja Turun kentät ovat auki aiottua pidempään, kello 23 asti.

Uusi tuhkapilvi kuitenkin näyttäisi olevan tulossa. Lentokenttien jatkoa arvioidaan uudelleen tänään iltayhdeksältä.

– Ennusteiden perusteella näyttää todella vaikealta koko loppuviikko. Tämänhetkisen tiedon mukaan samanlaista aukkopaikkaa ei ole näköpiirissä, kertoo Finavian lennonvarmistustoiminnan johtaja Anne Ilola.

Nyt tuhka-aukon aikaan lentoyhtiöt saavat itse päättää, käyttävätkö tilanteen hyödykseen. Finavian mukaan aukon aikana pääsääntöisesti kotiutetaan matkustajia ja konekalustoa muun muassa Yhdysvaltojen puolelta. Helsinki-Vantaalle on karkean arvion mukaan tulossa toistakymmentä lentoa. Pirkkalaan ja Tampereelle on tulossa yksittäisiä lentoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme