Mainos
Mainos

Loton ikäraja nousee 18 vuoteen

Kaikkien Veikkauksen pelien ikäraja nousee kesäkuun alussa 18 vuoteen. Aikaisemmin Veikkauksen pelien pelaaminen on vaatinut vähintään 15 vuoden ikää.

Rahapelien ikärajan tarkoituksena on suojella paremmin erityisesti nuoria kuluttajia tilanteessa, jossa pelitarjonnan monipuolistuminen ja pelaamisrytmin nopeutuminen nostavat pelaamisesta yksilölle aiheutuvien haittojen riskiä.

Veikkaus haluaa ikärajalla ennakoida ja minimoida pelaamisesta mahdollisesti aiheutuvia haittoja. Tutkitusti on todettu, että osa peleistä aiheuttaa enemmän riippuvuutta kuin toiset pelit. Myyntityön ja asiakkaiden näkökulmasta on kuitenkin selkeämpää, että kaikilla Veikkauksen peleillä on sama ikäraja. Myös Veikkaus-kortti edellyttää 18 vuoden ikää.

18 vuoden ikäraja kirjataan todennäköisesti myös uuteen arpajaislakiin. Internet- ja mobiilipelaamisessa 18 vuoden ikäraja on jo ollut käytössä jo aikaisemmin, jatkossa myös myyntipaikoissa pelaavien on oltava täysi-ikäisiä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme