Mainos
Mainos

Loton jättipotti huumasi suomalaiset

Lottokuume on villinnyt suomalaiset pahasti tällä viikolla. Lauantaina jaossa oleva 6,4 miljoonan euron potti on saanut kassakoneet kilisemään kuumina.

Keskiviikkoon mennessä lottoon oli pantu haisemaan 40 prosenttia enemmän rahaa kuin edellisviikolla samaan aikaan. Ja parhaimmat loton myyntipäivät, perjantai ja lauantai, olivat vielä edessä.

Veikkauksesta arvioidaan, että tällä viikolla lottorivejä myydään jopa 14 miljoonalla eurolla, ja sekin voi vielä ylittyä. Loton peruspottia veikataan yleensä 8-9 miljoonalla eurolla.

- Lotto on sellainen peli, että kun potti kasvaa, niin vaihtokin kasvaa, selittää tiedottaja Miikka Kimari.

Viikoittain lottoa pelaa yli miljoona suomalaista. Tällä viikolla numeroita ruksitaan jopa kaksin verroin.

Potti on kasvanut melkoisiin mittoihin viimeisten kolmen kierroksen aikana. Viimeksi jättipotti pamahti Nurmoon Etelä-Pohjanmaalle kierroksella 44. Summa oli kaksi miljoonaa.

Ensi viikolla 8 miljoonaa?

Huomenna on jaossa kaikkien aikojen suurin rahasumma. Jos voittajia on vain yksi, kyseessä on suomalaisen loton mehevin saalis.

Tähän mennessä muhkeimman voiton, 5,7 miljoonaa euroa, vei kokkolalainen porukka vuonna 2004.

Jos tämän lauantain päävoitolle ei löydy yhtään seitsemän oikein -veikannutta, potti sen kun kasvaa entisestään.

- Arvio on, että ensi viikolla se olisi noin 8 miljoonaa, mutta lopullinen summa selviää vasta arvonnan jälkeen, Kimari sanoo.

Suhteellisen vaaraton peli

Peliongelmaisten auttaja suhtautuu hieman epäillen lottohuuman lietsontaan.

Palvelevan puhelimen Peluurin projektipäällikkö Tapio Jaakkolan mukaan julkisuus muokkaa kuvaa rahapeleistä normaalina viihteenä. Kysymys kuuluukin, voiko loton saama huomio lisätä muiden pelien pelaamista.

Lottoa sinänsä hän pitää varsin harmittomana pelinä.

- Lotto ei juuri aiheuta ongelmia, koska sen arvontatiheys on harva, kerran viikossa. Peliongelma on toiminnallinen riippuvuus; pelaajan täytyy pelata usein, Jaakkola sanoo.

- Mutta onko lottoaminen järkevää, se onkin toinen juttu.

Loton seitsemän oikein -tuloksen saamisen todennäköisyys yhdellä lottorivillä on yhden suhde noin 15,3 miljoonaan.

Lottokupongit on jätettävä lauantaina viimeistään kello 20.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme