Mainos
Mainos

Louekoski perusteli automatkojaan terveyssyillä

Suomen Pankin varapääjohtaja Matti Louekoski sanoo käyttäneensä virka-autoaan kotimatkoihin terveydellisistä syistä. Louekosken Yleisradion TV1:n uutisille tänään antama kommentti oli vastaus eilisessä MOT-ohjelmassa esitettyihin syytöksiin, joiden mukaan Suomen Pankin johtajat ovat käyttäneet virka-autojaan yksityismatkoihin ilman asianmukaista syytä ja ajopäiväkirjamerkintöjä.

MOT-ohjelman mukaan Louekoskea on kuljetettu pankin autolla mitä erilaisimmissa yksityistarkoituksissa muun muassa Hiihtoliiton ja Automuseosäätiön kokouksissa.

Louekosken mukaan hän käytti autoa kotimatkoihin vuosi sitten syksyllä kärsiessään iskias-vaivasta, jonka vuoksi hän ei itse kyennyt ajamaan autoa. Varapääjohtaja katsoo, ettei hän autoa käyttäessään tehnyt mitään väärää. Suomen Pankin ohjesäännön mukaan yksityisajot voidaan sallia vain erittäin painavista syistä.

Suomen Pankin pääjohtaja Matti Vanhala toteaa julkisuudessa esitettyjen, hänen mukaansa osittain virheellisten tietojen johdosta, että Suomen Pankin sisäinen ohjeistus, joka koskee pankin edustamista ja virka-autojen käyttöä, on tiukka ja asianmukainen. Vanhala sanoo, että ohjeista poikkeamiseen on edellytetty ja edellytetään jatkossakin painavaa perustetta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme