Mainos
Mainos

Louekoski: Ratan nimilista ei ollut julkinen

Rahoitustarkastuksen johtokunnan puheenjohtaja Matti Louekosken mukaan Ratan keskiviikkona julkaisema lista Yhdysvaltain terrorihyökkäyksestä epäillyistä ei ollut julkinen. Louekoski sai tietää listan julkaisemisesta eilen sanomalehdestä, minkä jälkeen hän otti yhteyttä Rahoitustarkastukseen ja vaati listan poistamista julkisuudesta.

Suomen Pankin alaisuudessa toimivan Ratan internetissä julkaisema lista sisälsi terroristiyhteyksistä epäiltyjen nimiä ja yhteystietoja. Louekoski sanoi, ettei Ratan saama lista välttämättä sisältänyt tietoa, onko se tarkoitettu julkisuuteen vai ei. Hän tulkitsi asian niin, ettei lista ollut julkisuuteen tarkoitettu. Hän pohti myös mahdollisuutta, että nimien julkaiseminen voi johtaa korvausvaatimuksiin.

Rahoitustarkastus perusteli listan julkaisemista sillä, että se olisi tullut joka tapauksessa julkisuuteen. Rata poisti kuitenkin listan internet-sivuiltaan heti asiasta nousseen kohun vuoksi. Mm. tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio vaati selvitystä listan julkaisemisesta. Suomen Pankin johtaja Louekoski kertoi näkemyksestään Turussa järjestetyssä euroa käsitelleessä seminaarissa. Hän puolusti seminaarissa Euroopan keskuspankin rahapolitiikkaa, jonka hän katsoi olleen onnistunutta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme