Mainos
Mainos

Louekoski: Suomen roolia rauhanturvaajana syytä vahvistaa

Suomalaisten kannalta on tärkeää olla jäämättä ulkopuolisiksi Euroopan uusissa turvallisuusjärjestelyissä, sanoi pankinjohtaja Matti Louekoski puhuessaan maanpuolustuskiltojen valtakunnallisessa maanpuolustusjuhlassa Mikkelissä.
- Meille kuuluu jo perinteiseksi muodostunut rooli aktiivisena rauhanturvaajana ja kansainvälisen rauhantoiminnan ylläpitäjänä. Tätä roolia on mielestäni syytä johdonmukaisesti ylläpitää ja vahvistaa, Louekoski sanoi.

Louekosken mielestä Suomen rooliin kuuluu myös laajennettu rauhanturvatoiminta siinä muodossa, minkä eduskunta jokin aika sitten lainsäädännöllä vahvisti. Sellaiset sotilaalliset operaatiot, jotka luetaan mm. rauhaan pakottamiseen, ovat kuitenkin suomalaisille vieraita.
-Sotilaallisen rauhaan pakottamisen ja muiden sotilaallisten aseellisten toimien raja saattaa monissa tapauksissa olla kuin veteen piirretty viiva. Myös asenteellisesti sotilaalliset kansainväliset pakkokeinot ovat muuta kuin varsinaista rauhanturvatoimintaa perinteisessä suomalaisessa katsannossa.

Mikkelissä luovutettiin maanpuolustusmitalit kultaisin miekoin viidelle henkilölle. Mitalitoimikunnan puheenjohtajan kenraaliluutnantti R.W. Stewenin luovuttamat mitalit saivat puolustusministeri Anneli Taina ja toimialajohtaja Erkko Kajander Helsingistä, toiminnanjohtaja Pekka Lyly Hämeenlinnasta, eversti Olli epponen Mikkelistä ja puheenjohtaja Pekka Selin Jyväskylästä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme