Mainos
Mainos

Lounais-Suomen järvissä vain vähän kalakuolemia

Kalakuolemat Lounais-Suomen järvissä ovat jääneet odotettua huomattavasti vähäisemmiksi. Lounais-Suomen ympäristökeskus on saanut kevään aikana vasta 21 kalakuolemailmoitusta, kun esimerkiksi Uudenmaan ympäristökeskukseen on ilmoitettu nelinkertainen määrä kalakuolemia.

Vähäsateisen ja lämpimän syksyn jälkeen aikaisin tullut pysyvä jääpeite esti veden täydellisen syyskierron, mikä antoi aihetta odottaa kalakuolemia vesistöissä. Huonoimmillaan Lounais-Suomen vesistöjen tila oli maaliskuussa. Huhtikuussa laskuojien ja -jokien suualueiden sulien laajeneminen ja sulamisvesien virtaaminen järviin helpottivat tilannetta.

Lounais-Suomen ympäristökeskuksen mukaan sellaiset järvet, joissa talvinen happitilanne säilyi hyvänä ovat paremmassa kunnossa kuin aikoihin. Ravinnepitoisuudet ovat pieniä ja vesi on kirkasta. Merialueella tilanne on samanlainen. Hyvä vedenlaatu johtuu viime vuoden vähäisistä sateista, minkä ansiosta valumavesien ja jokien tuomat ravinnekuormat jäivät vähäisiksi.

Sen sijaan happikadon vaivaamissa järvissä ravinnepitoisuudet ovat eritäin suuret hapettomuudesta johtuvan sisäisen kuormituksen takia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot