Mainos
Mainos

Lounais-Suomessa ollut alkuvuoden aikana useita valepoliisihuijauksia – poliisi varoittaa antamasta pankkitunnuksia puhelimitse kenellkään

Lounais-Suomen poliisi varoittaa valepoliiseista, jotka huijaavat ihmisiltä rahaa. Alkuvuoden aikana Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella on ollut parikymmentä tapausta, joista viimeisin tuli ilmi tällä viikolla.

Suurin osa tapauksista on jäänyt yritykseksi, mutta osassa on aiheutettu huomattaviakin omaisuusvahinkoja.

Poliisin mukaan huijaukset ovat olleet usein sellaisia, että iäkkäältä ihmiseltä on poliisina esiintyen kysytty puhelimitse pankkikortin tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia. Tiedustelun verukkeena on ollut jokin pankkikorttiin tai -tiliin liittyvä rikostutkinta.

Poliisi muistuttaa, että poliisi tai pankki ei tiedustele puhelimitse pankkitietoja ja -tunnuksia eikä niitä pidä luovuttaa kenellekään. Poliisi vetoaa myös ikäihmisten omaisiin, että ilmiöstä keskusteltaisiin.

Huijauksista tai niiden yrityksistä pyydetään ilmoittamaan poliisille. Poliisi huomauttaa, että kaikki tieto on tärkeää valepoliisirikosten selvittämiseksi ja estämiseksi.

Keski-Suomessa selvitetty kymppitonnien huijaus 

Keski-Suomessa poliisi puolestaan kertoo selvittäneensä valepoliisitapauksen, jossa iäkkään pariskunnan tililtä vietiin 56 000 euroa.

Tapauksessa viime viikon perjantaina Pohjois-Pohjanmaalla asuvalle iäkkäälle ihmiselle soitti rikospoliisiksi esittäytynyt ihminen. Soittaja väitti, että pariskunnan tililtä on yritetty nostaa rahaa ja siksi poliisi tarvitsee verkkopankkitunnukset.

Esitutkinnan aikana on ollut vangittuna kolme miestä ja kaksi naista. Lisäksi yksi mies on ollut pidätettynä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme