Mainos
Mainos

Lounasta eurolla – "syntyi aikamoinen kalabaliikki"

Luonnonvarojen käyttö on kasvanut globaalisti 50 prosenttia viimeisen sukupolven aikana. Osa luonnonvaroista on loppumassa.

Näistä lähtökohdista Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra potkaisi Jyväskylän kaupungin kanssa käyntiin yhteishankeen, jolla taistellaan resurssien ehtymistä vastaan.

Hanke onkin poikinut useita hyviä ideoita.

– Keräsimme kaupunkilaisilta parisataa ideaa, joista 15 otettiin loppusuoralle, Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson taustoitti MTV3:n Huomenta Suomessa.

– Yksi niistä on Eurolla lounas –idea, että sen jälkeen kun koulussa tai palvelutalossa on ruokailu päättynyt, niin kuntalaisilla on mahdollisuus tulla lounastamaan. Laskimme, että vuositasolla saada noin 50 000 ateriaa hyötykäyttöön.

Anderssonin mukaan pienimuotoinen hanke oli menestys ja on sittemmin puhuttanut jo eduskunnassa asti.

– Aluksi tästä syntyi aluksi melkoinen kalabaliikki, mutta nyt niitä hankkeita on Tampereella, Turussa ja missä lie.  

– Jos Jyväskylän mitassa pystytään säästämään 50 000 ateriaa tällä pienimuotoisella kokeilulla, niin valtakunnan tasolla se on todella isoja määriä. 

Sitran ja Jyväskylän yhteishanke on poikinut myös muita hyviä ideioita ja kokeiluja, kuten lähiruokataksi, joka tuo lähiruokaa kiireisten perheitten luo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot