Mainos
Mainos

Loviisan ydinvoimalan vuosihuolto alkaa

Loviisan ydinvoimalan vuosihuolto alkaa lauantaina, ja voimalaitoksen ykkösyksikkö pysäytetään. Yksiköllä on vuorossa neljän vuoden välein toistuva laaja tarkastusvuosihuolto, tiedottaa Fortum Oyj.

Työt liittyvät reaktoripaineastian ja reaktorin sisäosien tarkastuksiin. Yksikössä tehdään myös lukuisia isoja korjaus- ja muutostöitä, kuten ykkösturbiinin päägeneraattorin staattorin vaihto, joka aloitettiin jo tiistaina.

Vuosihuoltoon osallistuu Loviisan voimalaitoksen 460 työntekijän lisäksi noin 950 kunnossapidon ja tarkastusalan ammattilaista 80 yrityksestä. Huoltohenkilöistä 150 saapuu mm. Saksasta, Unkarista, Venäjältä, Slovakiasta ja Espanjasta.

Kakkosyksikön vuosihuolto alkaa ykkösyksikön käynnistyksen jälkeen syyskuun loppupuolella. Kakkosyksiköllä on tänä vuonna lyhyt vuosihuolto, jossa normaalin huollon ja polttoaineen vaihdon lisäksi merkittävimpiä töitä ovat höyrystimien tarkastukset. Myös suuret merivesiputket tarkastetaan ja huolletaan.

Molempien yksiköiden vuosihuollot ovat voimalaitoksen suunnitelmien mukaan ohi lokakuun puolivälissä.

Viime vuonna Loviisan voimalaitos tuotti sähköä yli 8 terawattituntia, joka riittää kattamaan noin 400 000 sähkölämmitteisen omakotitalon kulutustarpeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme