Mainos
Mainos

Luhtanen: Alustava sopu liikenneinvestointien rahoituksesta

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtasen mukaan hallitusryhmät ovat päässeet alustavaan sopuun liikenneinvestointien rahoituksesta.

Kaikki ne menolisäykset, jotka kertyneiden valtionomaisuuden myyntitulojen johdosta nyt ovat käytettävissä, kohdennetaan liikenneinvestointeihin, Luhtanen sanoi Oritkarin terminaalin vihkiäisissä Oulussa. Käytännössä tämä merkitsisi lähes 50 miljoonan euron lisäpanostusta liikenneinvestointeihin.

Luhtasen mukaan lisäpanostukset liikenneinfraan ovat myös yksi niistä keinoista, joilla hallitus on valmis tukemaan tulopoliittisen kokonaisratkaisun syntymistä. Luhtasen mielestä budjettiriihessä pitäisi selkeästi linjata myös, millä tavoin väylähankkeita rahoitetaan loppuhallituskauden aikana.

Lisäksi hän aikoo esittää joukkoliikenteen tukeen osoitettavien määrärahojen lisäämistä siten, ettei rautateiden henkilöliikenteen eikä linja-autoliikenteen linjoja lopeteta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot