Mainos
Mainos

Luhtanen kimmastui Sasin valtiosihteerilausunnosta

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen pitää Kimmo Sasin valtiosihteerilausuntoa vastuuttomana oppositiopolitikointina.

Liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen syyttää eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtajaa Kimmo Sasia vastuuttomasta oppositiopolitikoinnista. Luhtanen vastaa Sasin arvosteluun siitä, että EU:n ensi viikon tärkeään liikenneministerikokoukseen osallistuu Luhtasen sijasta hänen valtiosihteerinsä, jolla ei ole ministerin valtuuksia.

Luhtanen sanoo tiedotteessaan pitävänsä koko poliittisen järjestelmän, Suomen EU-politiikan uskottavuuden ja eduskunnan arvovallan kannalta vastuuttomana sitä, että "Sasi perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana ryhtyy tällaiseen puhtaasti oppositiopoliittiseen operaatioon". Luhtasen mukaan Sasin väitteet antavat täysin väärän kuvan sekä valtiosihteerijärjestelmästä että tulevan neuvoston painoarvosta.

- Erityisen raskauttavaa perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan toiminnassa on se, että vasta viikko sitten saavutettiin valiokunnan ja oikeuskanslerin kesken yhteisymmärrys pelisäännöistä liittyen valtiosihteerien osallistumiseen ministerineuvostojen kokouksiin.

Luhtasen valtiosihteeri Perttu Puro osallistuu liikenneministerineuvoston kokoukseen, koska ministeri itse osallistuu samaan aikaan tasavallan presidentin Slovakian matkalle. Luhtasen mukaan tuleva kokous on asialistaltaan normaalia kevyempi. Tärkein asia on tavaraliikenteen tiemaksujärjestelmä eli ns. eurovinjetti -ehdotus. Hänen mukaansa nyt käsittelyssä oleva ehdotus vastaa keskeiseltä sisällöltään Suomen jo viime syksynä hyväksymää ehdotusta.

Ministerin mukaan Suomen kannat ja Puron osallistuminen on asianmukaisesti on käsitelty ja hyväksytty hallituksen EU-ministerivaliokunnassa ja eduskunnassa. Puron on tarkoitus esittää ne neuvostossa oikeuskanslerin valtiosihteerien asemaa koskevan kannanoton mukaisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme