Mainos
Mainos

Luhtanen: Lakien taloudellisesta vaikutuksesta saatava lisätietoa

Vain vajaassa viidenneksessä lakiesityksistä on tietoa niiden vaikutuksista kansalaisille ja kotitalouksille. Lisätieto helpottaisi myös lainsäätäjiä.

Oikeusministeri Leena Luhtanen perää tarkempaa tietoa lainsäädännön taloudellisesta merkityksestä julkiselle vallalle, yrityksille ja kotitalouksille.

Lisätieto helpottaisi myös lainsäätäjää uusien säädösten tarpeen ja kohdentamisen arvioinnissa.

Oikeusministeri korosti Naisjuristit-yhdistyksen 60-vuotisjuhlassa, että vain vajaassa viidenneksessä lakiesityksistä on tietoa esityksen vaikutuksista kotitalouksille ja kansalaisille. Yritysvaikutusten arviointi puolestaan näyttäisi samaan aikaan kohentuneen.

Luhtasen mukaan oleellista on taloudellisten vaikutusten analyysi, eri vaikutusketjujen tunnistaminen sekä vaikutusten suuruusluokkien hahmottaminen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot