Mainos
Mainos

Lujuuslaskelmien tasosta ollaan huolissaan

Rakennusalan asiantuntijat ovat huolissaan lujuuslaskennan tasosta Suomessa, kertoo lauantain sanomalehti Kaleva.

Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen tutkimusprofessori Alpo Ranta-Maunus arvioi, että kunnollisia lujuuslaskelmia ei pian osata tehdä, koska teoreettisen rakennusmekaniikan opiskelu on nykyään niin harvinaista.

Tampereen teknillisen yliopiston professorin Ralf Lindbergin mukaan nykyään huomio kiinnittyy energiansäästöön ja kosteusasioihin, kun ennen keskityttiin kantavaan runkoon. Oma osansa on myös rakennusalan entistä kovemmalla hintakilpailulla, joka tuottaa heikkoja kattorakenteita.

Parhaillaan on käynnissä useita suuronnettomuustutkimuksia rakennesortumista. Viimeksi syykuussa katto romahti ahvenanmaalaisessa koulussa ja kuopiolaisessa kylpylässä.

Suuri osa rakennusinsinööreistä jää pian eläkkeelle, eikä alan koulutus ole riittänyt paikkamaan eläkesumaa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot