Mainos
Mainos

Luki-häiriö luultua yleisempi

Suomalaisilla aikuisilla on luultua enemmän luku-ja kirjoitusvaikeuksia. Tämän on paljastanut laman myötä yleistynyt uudelleenkoulutus ja työttömien kurssit.

Nyt mm. työvoimapiireissä ryhdytään järjestämään ammatillista koulutusta, joka on suunniteltu erityisesti luku-ja kirjoitusongelmista kärsiville aikuisille.

Ongelma on aina yksilöllinen, mutta arviolta peräti 20 prosenttia suomalaisista kärsii jonkinasteisista lukivaikeuksista. Syitä voidaan etsiä perimästä, lukutaidon rapistumisesta, työelämän kasvaneista vaatimuksista ja painetun kielen ylivoimasta.

Lukivaikeuksista kärsivälle kynnys työtehtävien vaihtamiseen ja opiskelun aloittamiseen on korkea, paljastumisen pelossa. Siksi ammattillista koulutusta ryhdytäänkin työvoimapiireissä järjestämään nyt myös lukipainotteisena. Syrjäytymiselle ja pakoilulle toivotaan pistettä.
(MTV3/Tiina Hiekkaranta)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme