Mainos
Mainos

Lukibussien seuraajiksi lukineuvolat

Kokemukset toukokuussa päättyneestä lukibussihankkeeta toimivat pohjana jatkohankkeessa, jossa perustetaan oppimisvaikeuksista tietoa jakavia lukineuvoloita.

Lähes kaksi vuotta kestänyt lukibussihanke saa jatkoa. Suomen kuntia vuodesta 2002 kiertäneet lukibussit ovat jakaneet tietoa oppimisvaikeuksista ja erilaisesta oppimisesta. Tempauksen järjestänyt Erilaisten oppijoiden liitto kertoo, että vuosina 2004-2007 maassamme kehitellään jatkohankkeena lukineuvola-verkostoa.

Lukineuvola on työnimi palvelupisteelle, joka tarjoaa kootusti tietoa, ohjausta ja koulutusta lukiasioissa niin erilaiselle oppijalle kuin ammattilaisellekin. Lukineuvola on suunnattu ensisijaisesti aikuisten oppijoiden tarpeisiin, ja palvelupisteverkkoa kehitetään aluksi 4-5 pilottipisteen kanssa. Jatkohanketta hallinnoi Opetushallitus.

Valtakunnallinen lukibussi-hanke päätti kuntakierroksensa toukokuun lopulla. Liiton mukaan ajomatkaa kertyi yhteensä 300 000 kilometriä, ja kävijöitä oli 34 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme