Mainos
Mainos

Lukijat Stubbin puhetavasta: Pääministeri puhuu hi-taas-ti

Pääministeri Alexander Stubbin puhetyylissä tapahtunut muutos ei ole jäänyt huomaamatta myöskään MTV:n lukijoilta.

Pääministerin selkokielisempi puhetapa jakoi mielipiteitä MTV Uutisten Facebook-sivulla käydyssä keskustelussa. Osaa lukijoista muuttunut puhetyyli ärsytti.

"Minusta se on teennäistä. Hakeeko sillä uskottavuutta?"

"Erkkaopena huomannut, että on ruvennut puhumaan selkokielellä h i t a a s t i. Se on ärsyttävää, koko Suomelle ei tarvitse puhua niin, vain kun kuulijakunta sitä tarvitsee. Oppi (mediakoulutus) on mennyt väärään suuntaan. Minusta tässä on kansalaisten aliarvoimista, jopa ylimielisyyttä. Stubb ei ole uskottava, puhuisi vaan niin kuin ennenkin. Se toimisi paremmin."

"Ärsyttävän kuuloista. Puhuu kansalle kuin pienelle lapselle...vetäkööt jokainen siitä omat johto päätökset."

Pääministerinä valittava sanat entistä tarkemmin


Osa lukijoista piti sen sijaan täysin ymmärrettävänä, että uudessa työtehtävässä voi puhetapakin muuttua. Jotkut näkivät jopa, että uusi puhetapa on suoranainen parannus.

"Mikäpä siinä, eri työtehtävissä on useinkin muutettava puhetyyliään, se on arkea varmasti niin ministerille kun päiväkotitätille."

"Kommenteista päätellen on ihan hyvä, että puhuu selkeämmin, jotta viesti menis paremmin perille..."

"Stubb on yleensä tottunut puhumaan aika vapautuneesti ja tämän takia on muutama sorsa suusta päässytkin. Nyt ollaan tilanteessa, jossa ei sorsia kaipailla, joten joutuu valitsemaan sanansa tavallista tarkemmin."

"Mieluummin pikkusen hitaasti, kuin se että puhuu niin lujaa ettei muut saa puheesta selkoa."

"Stubbissa on valtiomiesainesta! Olen haltioissani seurannut Stubbin ja Haglundin edistymistä ministereinä. Pojat joutuivat kovaan paikkaan ja ovat selvinneet loistavasti. Nuoremmissa vara parempi - respect!"

"Viime aikoina muuttunut asiallisemmaksi!"


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme