Mainos
Mainos

Lukioiden ja ammattikoulujen yhteishaku syksyn koulutuksiin alkamassa

Lukioiden ja ammattikoulujen yhteishaku syksyn koulutuksiin käynnistyy alkaneella viikolla. Yhteishaku alkaa tiistaina 20. helmikuuta ja päättyy tiistaina 13. maaliskuuta.

Ammatillinen koulutus on muuttumassa merkittävästi. Tarjolla olevien tutkintojen määrä on puolittumassa, jolloin ammatillisia perustutkintoja on 43, ammattitutkintoja 65 ja erikoisammattitutkintoja 56.

Vaikka ammatillisen koulutuksen hakukohteet vähenevät, opiskelijat saavat tutkintonsa sisällä tehdä yksilöllisiä valintoja huomattavasti enemmän kuin aiemmin.

Uudistus tulee voimaan porrastetusti kolmessa vaiheessa. Tutkintomuutokset päivitetään kokonaisuudessaan viimeistään tammikuuhun 2019 mennessä.

Ammatillisen koulutuksen reformi hyväksyttiin kesäkuussa 2017. Uusi laki tuli voimaan tämän vuoden alussa.

Viime kevään yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen ja lukioon valittiin 66 600 hakijaa. Ammatillinen koulutus houkutteli tuolloin hieman enemmän hakijoita kuin lukio.


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot