Mainos
Mainos

Lukiolaiset: Opettajat eivät osaa tietotekniikkaa

Lukiolaiset eivät luota opettajiensa kykyyn ohjata tietotekniikan ja sähköisten opetusmateriaalien käytössä, selviää Suomen Lukiolaisten Liiton selvityksestä.

Vain neljä prosenttia lukiolaisista luottaa opettajaansa näissä tehtävissä.

Vaikka valtaosa lukiolaisista suhtautuu myönteisesti opiskelun digitalisoitumiseen ja katsoo, että tietotekniikasta on hyötyä opiskelussa, vain noin reilu kymmenes käyttää tieto- ja viestintätekniikkaa päivittäin koulussa. Yhtä harva kokee tietotekniikan luontaiseksi osaksi koulussa tapahtuvaa opiskelua.

Kotona tietotekniikkaa kuitenkin käytetään, sillä noin 80 prosenttia vastanneista omistaa kannettavan tietokoneen, hieman harvempi älypuhelimen.

Lukiolaisten liiton puheenjohtaja Daniel Sazanov pitää tulosta hälyttävänä, etenkin viimeaikaisten Pisa-tulosten varjossa.

-On kestämätöntä, että tulevaisuuden tietotyöläisten teknologisten valmiuksien kehittyminen laiminlyödään lukioissa yhä näinkin karkealla tavalla, hän sanoo tiedotteessa.

Sähköiseen kyselyyn vastasi yli 3000 lukiolaista ympäri Suomea. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot