Mainos
Mainos

Lukiolaiset pelkäävät sikainfluenssan kaatavan syksyn kirjoittajia

Lukiolaiset ovat huolissaan ylioppilaskirjoitusten sujumisesta povatun sikainfluenssaepidemian aikana. Epidemian arvioidaan olevan laajimmillaan kirjoitusten aikaan syyskuussa.

Suomen lukiolaisten liiton mielestä kaikkien sikainfluenssaan sairastuneiden pitäisi saada osallistua varakokeisiin, etenkin jos epidemia iskee huomattavaan osaan kokelaista.

Sairastuminen voi olla tiukka paikka oppilaalle, joka on osallistunut kokeisiin jo aiemmilla kerroilla. Sikainfluenssaan sairastunut voi hakea ylioppilastutkintolautakunnalta ilmoittautumisensa mitätöimistä, mutta se ei kuitenkaan pidennä tutkinnolle säädettyjä määräaikoja. Määräaikojen mukaan tutkinto tulee suorittaa enintään kolmena peräkkäisenä tutkintokertana.

Käytännössä useampia kertoja yrittäneillä voi sairastumisen myötä olla siis yksi mahdollisuus vähemmän.

Lukioissa, joissa sairastuneita on huomattava määrä, voidaan ylioppilaslautakunnan päätöksellä järjestää varakokeet erikseen päätettynä päivänä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme