Mainos
Mainos

Lukiolaisten liitto ihmettelee koululuvertailua

Suomen lukiolaisten liitto kummastelee Suomen hyvää sijoittumista OECD:n kouluvertailussa. Liitto ihmettelee tiedotteessaan erityisesti sitä, että suomalainen opinto-ohjaus sijoittui vertailun kärkikastiin. Muuten liitto on tyytyväinen kouluvertailun tuloksiin.

Tutkimuksen mukaan 90 prosenttia OECD-maiden opiskelijoista on saanut henkilökohtaista opintojen ohjausta. Liiton omassa tutkimuksessa havaittiin, että 25 prosentilla lukiolaisista on vaikeuksia oman opiskelutavan löytämisessä. Opinto-ohjauksen tila 2002 -tutkimuksesta puolestaan selviää, että 39 prosenttia lukiolaisista ei ole omasta mielestään saanut riittävästi ohjausta.

Liiton mielestä OECD-vertailun tulokset ovatkin ristiriidassa aikaisempien tutkimusten havaintoihin. Lisäksi liitto huomauttaa, että vaikka Suomessa laskennallisesti on yhtä opettajaa kohti 15 opiskelijaa, todellisuudessa ryhmäkoot ovat huomattavasti suurempia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot