Mainos
Mainos

Lukiolaisten Liitto: Uskonnonopetus uudistettava

Suomen Lukiolaisten Liitto tukee opetusministeri Henna Virkkusen ajatusta siitä, että oman uskonnon ja elämänkatsomustiedon opetus korvataan yleisellä uskontotiedolla.

Liiton mukaan eri uskontojen opetuksesta täytyisi siirtyä lukiossa kaikille yhteiseen uskontotieteelliseen ja kulttuurien eroja käsittelevään opetukseen.

Opetusministeri Virkkunen sanoi Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisessa, että kaikille yhteistä uskontotietoa voitaisiin Suomessa pohtia yhtenä vaihtoehtona uskonnonopetukselle. Virkkunen ei itse kuitenkaan näe tarvetta nykyisen uskonnonopetuksen muuttamiselle.

Suomen Lukiolaisten Liiton mielestä uskontotieteellisessä ja kulttuurien eroja käsittelevässä opetuksessa pitäisi käsitellä uskontojen merkitystä ihmisille, erilaisten kulttuurien ja uskontojen syntyä ja niiden vaikutusta sekä historiaan että nykypäivään. Opetukseen pitäisi integroida myös erilaisten moraalikäsitysten ja eettisten kysymysten käsittelyä.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme