Mainos
Mainos

Lukiolaisten opiskeluoloissa paljon puutteita

Opetushallituksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tekemän tutkimuksen mukaan lukioiden työtiloissa sekä opiskelijahuoltopalveluissa on paljon puutteita.

Erityisesti lääkäripalveluista on monessa koulussa suoranainen pula. Rehtoreille tehty kyselytutkimus paljastaa, että alle 40 prosenttia lukioista pystyy osoittamaan suositusten mukaisen terveydenhoitajan työpanoksen, lääkäripalvelujen kohdalla luku on vain 11 prosenttia.

Psykologin palvelut puuttuvat lähes 40 prosentista lukioista. Niissä kouluissa, joissa palveluita tarjotaan, on psykologin palveluja tarjolla keskimäärin vain 1,3 tuntia kuukaudessa sataa opiskelijaa kohden.

Joka kolmannessa lukiossa kärsitään huonosta ilmanvaihdosta, joka haittaa opiskelua jopa paljon. Viidennes lukioista koetaan liian ahtaiksi.

Joissain lukioissa on myös tapahtunut pommiuhkaus tai vastaava uhkatilanne. Kuitenkin lähes kymmenen prosenttia lukioista ilmoittaa, ettei heillä ole toimintaohjeita vaaratilanteissa toimimiseen.

THL:n tutkimukseen vastasi yhdeksän lukiota kymmenestä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot