Mainos
Mainos

Lukion kirjojen sisältö pohdituttaa

Oppilaat haluavat pitkäikäisiä ja kierrätettäviä kirjoja, kun taas opettajat kaipaavat kirjoihin uusinta tietoa.

Suomen Lukiolaisten Liitto pitää lukion oppikirjoihin uppoavaa rahamäärää korkeana. Liitto haluaa saada lukiolaisten oppikirjat tehokkaampaan käyttöön.

- Lukion oppikirjat ovat lukiolaisille kaikkein merkittävin kustannus siinä, mitä opiskelu maksaa, ja valitettavasti oppikirjojen kierrätys, joka olisi meidän mielestä hirveen tärkeää lukiolaisille, on usein hankalaa ihan sen takia, että oppikirjojen painoksia uusitaan tiuhaan tahtiin, toteaa Suomen Lukiolaisen Liiton edunvalvontasihteeri Heikki Uusitalo.

Kirjojen hinta nousee tasaisesti. Kustantajat perustelevat hintojen nousua muun muassa tuotantokustannuksilla.

- Kun painokset ovat pieniä ja Suomi on pieni ja kielialue on pieni, niin meillä väistämättä kirjoilla on tietyntyyppinen hintarakenne kaikilla kustantajilla, sanoo WSOY:n markkinointijohtaja Veli-Pekka Tihlman.

Kustantajiin kohdistuu kuitenkin paineita monelta taholta.

- Meiltä edellytetään aika usein kirjojen päivittämistä, että opiskelijat eivät saisi vanhaa tietoa ja me ollaan tietysti aika ristiriitatilanteessa silloin, jos tämä kirjan kierrätys toimii ikään kuin tätä päämäärää vastaan, Tihlman jatkaa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.08.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot