Mainos
Mainos

Lukion suosio laskussa

Lukiolaisten ja lukioiden määrä on viime vuosina vähentynyt. Sen sijaan ammatillinen koulutus on kasvattanut suosiotaan, ilmenee Opetushallituksen tilastoista.

Toissavuonna Suomessa oli 417 lukiota, joissa opiskeli noin 100 000 nuorta. Vuosina 2003-2007 lukioiden määrä väheni lähes kahdeksan prosenttia ja lukiolaisten määrä yli neljä prosenttia.

Lukiopaikkoja on nyt tarjolla enemmän kuin ensisijaisesti lukioon hakevia. Kaikki lukiot eivät kuitenkaan saa paikkojaan täyteen, kun taas osa hakijoista ei pääse haluamaansa lukioon.

Toisen asteen ammatillisessa peruskoulutuksessa aloitti toissa vuonna 60 400 uutta opiskelijaa. Ammatillisen tutkinnon suoritti puolestaan liki 62 000 opiskelijaa.

Ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon suoritti yhtä aikaa yli 1 400 henkilöä. Oppisopimuskoulutuksen puolestaan aloitti vuonna 2007 noin 27 800 opiskelijaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme