Mainos
Mainos

Lukion uudeksi tuntijaoksi esillä kolme vaihtoehtoa

Lukio-opintojen uudeksi tuntijaoksi esitetään kolmea vaihtoehtoa. 

Niistä ensimmäisessä pakollisten kurssien määrä vähenisi 12:lla, toisessa kymmenellä ja kolmannessa kolmella nykyisestä. Tällä hetkellä pakollisia kursseja on lukiokoulutuksessa 47-51. 

Asiaa pohtinut työryhmä luovutti raporttinsa opetusministeri Krista Kiurulle (sd.) tänään. 

-Asia on kimurantti. Hyvän valmistelun näkökulmasta halusimme tuoda esille useita erilaisia vaihtoehtoja, sanoi työryhmän puheenjohtaja, opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Eeva-Riitta Pirhonen tiedotustilaisuudessa. 

Lukion oppimäärä säilyisi ehdotuksessa ennallaan, kolmena vuotena ja 75 kurssina. 

Valinnaisuuden aste vaihtelisi sen mukaan, mitä mallia tuntijaossa noudatettaisiin. Yhteistä olisivat niin sanotut teemaopinnot, jotka rakentaisivat tietoja ja taitoja oppiainerajat ylittävästi. 

Kahdessa vaihtoehdossa kaavaillaan myös reaaliaineiden ryhmittelyä kahdeksi kokonaisuudeksi eli luonnontieteellisiksi opinnoiksi ja humanistis-yhteiskunnallisiksi ja katsomuksellisiksi opinnoiksi.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot