Mainos
Mainos

Lukion valinnaisuutta ei haluta lisätä

Opetusministeriön työryhmä ei halua lisätä lukio-opintojen valinnaisuutta. Työryhmä katsoo, että nykyinen tuntijako antaa riittävästi tilaa myös ammatillisten opintojen suorittamiseen osana lukiokurssia. Työryhmän mielestä tuntijakoa ei siksi tarvitse juurikaan väljentää ns. nuorisoasteen kokeilussa käytettyyn suuntaan.

Kokeiluun osallistuneissa lukioissa ja ammattioppilaitoksissa opiskelijat saivat yhdistää opintoihinsa normaalia enemmän toisen koulumuodon kursseja. Työryhmä katsoo kuitenkin, että eri aineiden soveltaviksi kursseiksi pitäisi lukiossa hyväksyä myös ammattiopintoja.

Työryhmän muistio on luovutettu opetusministeri Maija Raskille. Muistioon sisältyy Opetushallituksen edustajan eriävä mielipide, jonka mukaan lukio- ja ammattiopintojen yhdistämiseen tarvittaisiin nykymääräyksiä enemmän valinnaisuutta. (MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot