Mainos
Mainos

Lukion vetovoima hiipunut - ammattikoulu vetää nuoria

Lukio-opiskelu ei viime vuosina ole houkutellut nuoria aivan entiseen malliin. Sen sijaan ammatillisen koulutuksen suosio on lisääntynyt selvästi.

Uusien lukio-oppilaiden määrä on ollut viime vuosina tasaisessa laskussa, vaikka peruskoulun päättävät ikäluokat ovat samaan aikaan kasvaneet. Ammatillisen peruskoulutuksessa aloittaa tänä vuonna reilut 51 000 uutta opiskelijaa, mikä on yli 5 prosenttia enemmän kuin kaksi vuotta sitten.

Opetushallituksen mukaan koulutuksen sisältöön ja vetovoimaan on kiinnitetty paljon huomiota, ja tulokset alkavat näkyä. Myös työllisyystilanteella on merkitystä, sanoo pääjohtaja Timo Lankinen.

- Nuorten kiinnostukseen ja koulutuspaikan hakemiseen vaikuttavat monet tekijät. Asiota tarkastellaan rationaalisesti ja niihin ammatteihin haetaan, joista myös työllistytään. Monessa mielessä nyt onkin niin, että tilanne on tasapainottunut nuorten koulutusjärjestelmän kannalta, Lankinen linjaa.

Ammattikoulun vetovoimaa ei ihmettele myöskään Koillis-Helsingin lukion uusi oppilas Jan Blomberg.

- Viime aikoina on puhuttu paljon siitä, että esimerkiksi LVI-alalla ihmiset saavat paljon helpommin duunia ja pääsevät ansaitsemaan rahaa ylipäänsä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme