Mainos
Mainos

”Lukot ja kameravalvonta ovat järkyttäviä tapoja puuttua koulujen turvallisuuteen”

Koulujen turvallisuustyöstä palkittu yhteisöpedagogi Jari Koponen ei usko koulujen turvallisuuden paranevan turvalaitteilla.

– Sellaiset keinot kuten uudet lukot ja kameravalvonnat ovat järkyttäviä tapoja reagoida tärkeään asiaan. Tehokkaat kamerat eivät tuo turvaa, Koponen sanoi tänään MTV3:n Huomenta Suomessa.

Koposen mukaan Oriveden tapauksen kaltaisten välikohtauksien pitäisi herättää siihen, että kouluissa vaalittaisiin työrauhaa ja vuorovaikutustaitojen opettamista.

– Pidän vakavana sitä, että yhä enemmän pyritään vain menemään eteenpäin ja sietämään rauhattomuutta. Osa opettamista on sitä, että luokassa on työrauha, hän huomauttaa.

Kun nuori kokee ympäristönsä turvalliseksi, kynnys puhua omista tunteistaan madaltuu.

– Pitää luoda tilanteita, joissa nuori pääsee puhumaan ja kehittämään luottamuksen aikuiseen. Tunnetaitojen pitää kehittyä ihan samalla tavalla kuin oppiessa kävelemään ja lukemaan.

(MTV3)

Katso yhteisöpedagogi Jari Koposen haastattelu: (Huomenta Suomi 2.4.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot