Mainos
Mainos

Lumeton jää houkutteli Tuusulanjärvelle

Tuusulanjärvi täyttyi tänään sadoista, ehkä jopa tuhansista ulkoilijoista, vaikka sää oli ensin usvainen ja sitten lumisateinen. Tasaiseksi jäätyneellä, lumettomalla järvellä Tuusulan kunnan ja Järvenpää kaupungin välillä liikkuivat niin retkiluistelijat kuin tavallisilla luistimilla kulkevat perheetkuin.

Lisäksi järven jäällä oli koiranulkoiluttajia, kävelijöitä, potkukelkkalijoita, pyöräilijöitä, verkkojaan kokevia kalastajia, pilkkijöitä sekä myös purjekelkoilla kiitäjiä. Monet matkasivat Tuusulan kirkolta Järvenpäähän ja takaisin tai toisinpäin, koska keli on harvinaista herkkua.

Vain hiihtäjät puuttuivat, sillä lunta ei ollut.

Rannoilla näkyi paljon seurueita avattuine reppuineen, kun liikkujat pysähtyivät syömään eväitään ja juomaan termospulloistaan. Yhtäkkiä tuntui siltä, että menneiden vuosikymmenten kunnon talvet olivat yhtäkkiä palanneet takaisin.

Monet retkiluistelijat olivat tulleet Helsingistä saakka, sillä merenrannoilla jäälle uskaltautuminen on uhkarohkeaa. Tuusulanjärven jää on noin 15 - 20 senttiä paksua. Merenrannoilla jää on huomattavasti ohuempaa. Virtauspaikkoja pitää Tuusulanjärvelläkin välttää.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot