Mainos
Mainos

Lumi aiheuttaa edelleen ongelmia – ajokeli erittäin huono

Tiistaina alkanut lumipyry on aiheuttanut ongelmia ympäri Suomea ja ongelmat jatkuvat edelleen.

Liikenneviraston tieliikennekeskus varoittaa erittäin huonosta ajokelistä. Keskuksen mukaan ajokeli on huono maan eteläosassa lumisten tai sohjoisten tienpintojen vuoksi. Maan keskiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa ajokeli on erittäin huono runsaan lumi- tai räntäsateen ja pöllyävän lumen vuoksi.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on vaarallinen Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Keski-Suomessa, Etelä-Savossa, Pohjois-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Mahdollisesti vaarallinen tiesää on puolestaan Satakunnassa, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Kainuussa ja Lapissa.

Myös jalankulkusää voi olla vaarallinen osassa Suomea.

Matkatavaroiden toimituksessa Helsinki–Vantaalla on pitkiä viiveitä. Lumi on aiheuttanut ongelmia myös lento- ja junaliikenteelle.

Lentoyhtiö Finnair kehotti yöllä Twitterissä matkustajia varautumaan lentokentällä yöpymiseen tai etsimään muuta majoitusta pääkaupunkiseudulta, jos jatkolento on peruttu. Finnairin tietojen mukaan hotellit ovat aivan täynnä. Myös matkatavaroiden toimituksessa Helsinki–Vantaalla on pitkiä viiveitä. Finnair kertoo toimittavansa kentälle jääneet matkatavarat asiakkaille myöhemmin kotiin.

VR puolestaan kertoi tiistaina illalla kaukojunaliikenteessä olevan runsaasti myöhästymisiä eri puolilla maata.

Lumi on lisäksi katkonut sähköjä ympäri Suomea. Noin kello kolmen aikaan yöllä sähköttömiä asiakkaita oli Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan vajaat 6 000.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme