Mainos
Mainos

Lumi notkahdutti marketin kattoa Keiteleellä

Keiteleen keskustassa sijaitsevan marketin katto notkahti illalla raskaassa lumikuormassa. Rakennusvaurio tapahtui kello 19.30, kun Spar-kaupassa oli sisällä kymmenen henkilöä.

-Kuului kova pamahdus, kuin haulikolla olisi ammuttu, kuvailivat paikalla olijat syntynyttä ääntä.

Kaikki ihmiset evakuoitiin pois rakennuksesta turvaan.

-Katon liimapuusta tehdyissä kannatinpalkeissa oli reilunkokoisia hiusmurtumia. Yhdessä palkissa oli koko sen mitalta eli 10-15 metrin verran murtumaa. Murtumia oli näkyvissä kaikkiaan kolmessa palkissa, kuvailee Sisä-Savon päivystävä palomestari Esa Timonen.

Timosen mukaan kauppaa ei avata asiakkaille lauantaina. Rakennustarkastajat tutkivat katon kärsimät vauriot ja antavat sen jälkeen asiasta lausunnon. Liike avataan aikaisintaan maanantaina, mutta ovet voivat pysyä suljettuina pitempäänkin.

Yksikerroksisen rakennuksen myyntipinta-ala on noin 400 neliötä ja kokonaisala noin 550 neliötä. Katon notkahdus oli joitakin senttejä.

Pelastuslaitos tuki kannatinpalkit alhaalta päin noin kymmenellä uudella palkilla. Tämän jälkeen katolta tyhjennettiin märkää lunta, jota oli noin puolen metrin paksuudelta. Kun lumikuorma poistettiin, katon kannatinpalkit suoristuivat jälleen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme