Mainos
Mainos

Lumi piinaa Itä-Suomea – aamun valjetessa kokonainen kunta sähköttä

Viime yönä satanut lumi on aiheuttanut laajoja häiriöitä Pohjois-Savossa. 

Savon Voima Verkon jakelualueella on yli 7 000 kotitaloutta sähköttä. Ongelmia sähkönjakelussa on ollut joulukuun lopulta lähtien, sillä puiden oksille kasaantunut tykkylumi ei ole päässyt sulamaan.

Erityisesti nuoria lehtipuita on taipunut lumikuorman takia sähkölinjoille. Savon Voima pyytää asiakkaitaan varautumaan tilanteen pitkittymiseen, sillä lumisateen ennustetaan jatkuvan jopa sunnuntaille.

Pahin tilanne on tänään ollut Vesannolla, jossa koko kunta oli ilman sähköä aamun valjetessa. Edelleenkin Vesannon ympäristössä on paljon vikoja ja päivän kirkastuessa paikalle lähetetään helikopteri paikantamaan vikoja.

Myös esimerkiksi Elenian alueella on liki 300 kotitaloutta ilman sähköä. Keski-Suomessa sähköttömiä talouksia on yli puolitoista tuhatta ja Pohjois-Pohjanmaalla reilu tuhat.

Savon Voima muistuttaa, että tavallisen ihmisen ei tule puuttua sähkölinjaan nojaavaan puuhun, vaan siitä tulee ilmoittaa yhtiön häiriöpäivystysnumeroon.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme