Mainos
Mainos

Lumi pysyy maassa ainakin viikon

Aamulla suurimmassa osassa maata oli jo ehjä lumipeite, eli lunta oli vähintään sentin kerros. Maan etelä- ja länsiosissa on kuitenkin vielä laajalti kokonaan tai lähes lumetonta maata.

MTV:n meteorologi Pekka Pouta sanoo, että aivan eteläänkin on luvassa lähipäivinä lunta.

- Lumi pysyy ainakin viikon ajan. Ja lisää tulee - tänään, huomenna ja lauantaina näyttää siltä, että sateet ovat lähinnä paikallisia, paikoin kyllä sakeitakin lumikuuroja. Ne tulevat lämpöisen meren päältä tai Järvi-Suomessa myös järvien päältä ja saavat aikaan hetkellisen, aika sakeankin sateen.

Pouta sanoo, että talvirenkaat on nyt viimeistään aika vahtaa autoihin.

Joulun lunta mahdoton ennustaa

Tässä vaiheessa marraskuuta joulun lumitilannetta on vielä mahdoton ennustaa.

- Aina on mahdollisuus, että tulee valkea joulua, mutta tästä ei voi päätellä vielä yhtään mitään. Ainakin ensi viikon alku on vielä lumisen näköinen, sanoo Pouta.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että ensi viikon torstaina mahdollisesti lauhtuu. Lumet ehtivät kuitenkin sulaa vielä monta kertaa ennen kuin jouluun saakka päästään.

Talvi myöhässä

Talvi tulla jolkottaa selvästi tavanomaisesta myöhässä. Terminen talvi on alkanut vasta Lapissa ja Koillismaalla. Näillä alueilla vuorokauden keskilämpötila on pysyvästi alle nolla astetta.

Eniten lunta on tällä hetkellä Muoniossa, jossa lumensyvyydeksi mitattiin 31 senttiä. Yli kymmensenttisiä kinoksia on jo yleisesti Koillismaalla ja Lapissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme