Mainos
Mainos

Lumikaaos myöhästyttänyt Helsingissä pelastusajoneuvoja korkeintaan minuutilla

Sunnuntain runsaan lumentulon jälkiä siivotaan edelleen pääkaupunkiseudulla. Ajoväyliltä aurattu lumi täyttää nyt tien pientareita niin, että osa ajokaistoista on puoliksi vallien peitossa. Hankalissa kelioloissa myöhästelevät julkinen liikenne ja jakelu, mutta myös hälytysajoneuvot.

Sisäministeriön pelastusosaston ylitarkastaja Taito Vainion mukaan pelastusajoneuvojen viivästymät pääkaupunkiseudulla ovat kuitenkin olleet maltillisia.

– Sunnuntaina pelastusajoyksiköillä viivästymä oli keskimäärin noin puolesta minuutista minuuttiin normaaliin verrattuna, Vainio kertoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Kun tiet ovat olleet täysin tukossa, ensihoitoyksiköt ovat joutuneet taivaltamaan viimeiset kymmenet metrit pelastettavan luo julkaisin paarien kanssa.

– Näin ei saisi tietenkään tapahtua. Käytännössä on kuitenkin selvää, että kun koko kaupunkiin tulee lunta näin paljon, aurauskalustoa ei ole tarpeeksi ja avunsaaminen voi viivästyä, Vainio jatkaa.

(MTV3)

Katso ylitarkastaja Taito Vainion haastattelu: (Huomenta Suomi 22.2.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot