Mainos
Mainos

Lumimyräkkä haittasi maa- ja ilmaliikennettä

Nainen sai surmansa tieturmassa Porvoossa.

Talvista liikennettä

Sankka lumipyry vaikeutti niin maa- kuin ilmaliikennettäkin tänään. Liikkuvan poliisin mukaan Porvoon Ritassa sattui iltapäivällä erittäin liukkaalla tiellä kahden auton yhteenajo, jossa henkilöautossa ollut nainen sai surmansa.

Etelästä Itämeren yli puolilta päivin saapunut lumipyry liukasti laajalti teitä ja hidasti lentokoneiden lähtöä kentiltä. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoaseman kiitoratoja aurattiin iltapäivällä lumesta tunnin välein. Tästä aiheutui koneille pahimmillaan puolen tunnin myöhästymisiä. Lisäksi lentokoneiden siipiä ja runkoa piti käsitellä jäätymisenestoainein.

Lumisade alkoi hellittää etelässä illansuussa ja jatkoi matkaansa pohjoiseen ja itään päin Suomen yli. Liikkuva poliisi varoitti päivän mittaan tieliikennettä liukkaasta ajokelistä. Etelä-Suomen läänin alueella sattui puolesta päivästä alkuiltaan noin 50 peltikolaria. Varsinkin ruuhka-aikaan pelti rytisi tiuhaan.

Myös Uudenmaan liikennekeskus yhtyi varoituksiin. Lumisade ja liukkaat tiet haittasivat sen mukaan liikennettä ainakin iltapäivän ja illan aikana. VR:n liikenteenohjauskeskus kertoi, ettei rautateille lumisateesta aiheutunut muutamaa minuuttia suurempia junien myöhästymisiä, koska uusi lumi oli kevyttä. Kun vanhaa lunta ei ollut entuudestaan radalla, ei lumi päässyt kinostumaan.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme