Mainos
Mainos

Lumipyry pyyhkäisi maan yli

Eniten lunta satoi Perämeren rannikolle, jonne kasautui noin kymmenen sentin kerros uutta lunta. Maan eteläosissa lunta satoi viitisen senttiä.

Suomen yli tänään pyyhkäissyt lumimyräkkä jätti jälkeensä melkoisen lumimäärän ja rutkasti ruttuista peltiä. Sakeassa lumipyryssä ja kovassa tuulessa sattui normaalia enemmän peltikolareita.

Liikkuvan poliisin mukaan esimerkiksi Uudellamaalla oli sattunut iltaan mennessä kymmeniä kolareita. Kukaan ei kuitenkaan ollut loukkaantunut vakavasti.

Päivän pahin onnettomuus sattuikin varsinaisen pyryn jälkeen, kun 11-vuotias poika jäi illalla aura-auton alle Kirkkonummen Kurkistontiellä. Poliisin mukaan poika kuoli onnettomuudessa heti.

Lennot myöhästelivät

Tieliikenteen lisäksi myös lentoliikenne kärsi myräkästä. Iltapäivän ja alkuillan aikana jouduttiin perumaan useita lentoja ja muut myöhästyivät pahimmillaan tunteja.

Finnairin tiedotuspäällikkö Taneli Hassinen kertoi illalla, että ainakin neljä Finnairin lentoa oli peruttu. Lisäksi kotimaan koneet myöhästyivät tunnin tai pari ja ulkomaan lennot pahimmillaan monta tuntia. Osa saapuvista lentokoneista jouduttiin ohjaamaan Turkuun ja Tampereelle, jossa niiden piti odottaa omaa laskeutumisvuoroaan.

Lentojen viivästyminen johtui siitä, että Helsinki-Vantaalla oli loppuiltapäivän ja alkuillan aikana käytössä vain yksi kiitotie. Tämän vuoksi kenttä pystyi ottamaan koneita vastaan varsin verkkaiseen tahtiin.

Tuntien sähkökatkoja

Länsi- ja Lounais-Suomessa lumipyry ja tuulet katkoivat sähköt ainakin 4500 taloutta jäi sähköttä iltapäivällä. Pisimmillään sähkökatkot kestivät muutaman tunnin.

Ilmatieteen laitoksen arvion mukaan eniten lunta satoi Perämeren rannikolle, jonne kasautui noin kymmenen sentin kerros uutta lunta. Saman verran lunta tuli paikoin Keski-Suomessa. Maan eteläosissa uutta lunta satoi viitisen senttiä.

Lumipeite pysyy luultavasti toistaiseksi maassa myös Etelä-Suomessa. Huomiseksi ja lauantaiksi on tosin luvattu suojakelejä, mutta Ilmatieteen laitokselta arvioitiin, ettei lumi ehdi sulaa kokonaan. Sään on ennustettu pakastuvan lauantai-illasta lähtien.

(MTV3-STT)

Katso sääkartta MTV:n Sää-sivuilta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme