Mainos
Mainos

Lumipyry sekoittaa liikennettä

Lumisade ja liukkaat kelit ovat haitanneet liikennettä Ruuhka-Suomessa.
Huono sää vaati aamulla ainakin yhden kuolonuhrin Nokialla henkilöauton törmättyä kuorma-autoon valtatie 11:llä. Lisäksi poliisin tietoon on tullut Etelä-Suomen läänissä jo yli 130 peltikolaria, joissa ei kuitenkaan ole sattunut vakavia henkilövahinkoja. Kolareista suurin osa on tapahtunut pääkaupunkiseudulla.

Liikkuvan poliisin mukaan pyry aiheutti onnettomuuksien lisäksi myös kuutisenkymmentä muuta hälytystä. Syynä näihin olivat useimmiten rekka- tai linja-autojen juuttumiset lumeen. Lumisade rasitti maantieliikennettä varsinkin iltapäivällä, jolloin tieltä luisumisia ja peräänajoja sattui muutaman minuutin välein. Esimerkiksi Kehä I jouduttiin iltapäivällä sulkemaan runsaaksi tunniksi itään päin menevältä liikenteeltä, kun rekat eivät Turunväylän tuntumassa päässeet mäkeä ylös.

Lumen paljous haittasi myös lentoliikennettä, jossa reilut kymmenkunta lentoa jouduttiin perumaan. Finnairin mukaan sekä koti- että ulkomaan lentoja peruttiin. Nämä perutut lennot olivat sellaisiin kohteisiin, joihin suuntautuu useita lentoja päivässä.

Lentoliikenteessä sattui myös paljon myöhästymisiä, ja Finnairin mukaan matkustajille tuli ylimääräistä odotusaikaa pahimmillaan jopa kaksi tuntia. Lentoliikenteen viivästymiset johtuivat lähinnä siitä, että koneet jouduttiin ennen lähtöä pesemään lumesta puhtaiksi ja kiitoradat auraamaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme