Mainos
Mainos

Lumivyöryjen vaara kohonnut Pohjois-Suomen tunturialueilla

Laskettelukeskusten mukaan rinteet ovat turvallisia ja niiden kuntoa valvotaan. Lumivyöryvaara koskeekin lähinnä rinteiden ulkopuolisia alueita.

Lumivyöryvaara on kohonnut Pohjois-Suomessa. Ilmatieteen laitoksen mukaan Rukalla Kuusamossa sekä Pyhä-Luoston tunturialueella lumivyöryjen riski on lähipäivinä suuri. Tuolloin luonnolliset ja ihmisen aiheuttamat lumivyöryt ovat todennäköisiä.

Pyhätunturilla laskettelijoita varoitellaan lumivyöryistä hissien ala-asemille sijoitetuilla varoituskylteillä. Kyltit pystytettiin eilen.

- Laskettelu on turvallista rinteissä, mutta rinteiden ulkopuolella lumivyöryjen riski on suuri, sanoo rinnetoiminnan päällikkö Matti Honkanen Pyhätunturi Oy:stä. Honkasen mukaan lumivyöryvaarasta varoitetaan Pyhätunturilla lähes joka talvi. Varoituskylttejä tarvitaan, koska tunturi sijaitsee puoliksi kansallispuistoalueella, jonne laskettelijat saattavat lähteä vaeltamaan.

- Etenkin kansallispuistossa sijaitseva Iso-Kuru on sellainen jyrkkä kuru, jossa lumi vyöryy helposti itsestään, Honkanen sanoo.

Tämä talvi on myös ollut pohjoisessa poikkeuksellisen luminen. Rukalla ei ole pystytetty erillisiä varoituskylttejä laskettelijoille.

- Huoltoryhmämme on käynyt paikat taas aamulla läpi, eikä rinteissä ole vaarallista, sanoo liiketoimintajohtaja Matti Parviainen Rukakeskus Oy:stä.

Parviaisen mukaan Rukalla kuitenkin seurataan tilannetta, sillä lunta tulee koko ajan lisää. Ilmatieteen laitoksen mukaan myös Saariselän, Kilpisjärven, Ounas-Pallaksen ja Ylläs-Levin tunturialueilla lumivyöryjen todennäköisyys on huomattava.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme