Mainos
Mainos

Lundh: AKT:n sopimuksesta pulmia tupolle

Metallityöväen liiton puheenjohtaja Per-Erik Lundh (sd.) jatkaa kuljetusalan uuden työehtosopimuksen arvostelemista. Lundh sanoo UP-uutispalvelun haastattelussa, että sopimuksesta voi tulla vielä ongelmia, jos syksyllä yritetään saada aikaan tulopoliittista kokonaisratkaisua.

Lundh viittaa siihen, että siinä sovittiin toiselle ja kolmannelle sopimusvuodelle ns. yleisen linjan lisäksi lokakuussa tulevat 1,4 prosentin korotukset. Lundh epäilee, että asiasta saattaa syntyä paineita aloilla, joissa ei tunneta palkkaliukumaa kuten suurella julkisella sektorilla. Kuljetusalalle saatiin kolmivuotinen työehtosopimus pari viikkoa sitten vasta AKT-ammattiliiton lakon jälkeen.

Toukokuussa eläkkeelle siirtyvän Lundhin haastattelu on julkaistu sunnuntaina useissa maakuntalehdissä. Metalliliittoa vuodesta 1983 johtanut Lundh ei aio eläkepäivillään kirjoittaa muistelmia, koska sellaiset ovat hänen mielestään "vähän sellaista juoruamista".
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme