Mainos
Mainos

Lundh kiirehtii energiapäätöstä

Metallityöväen liiton puheenjohtaja Per-Erik Lundh patistelee hallitukselta ja eduskunnalta pikaisesti laajaa energiaratkaisua. Lundh niputti ratkaisuun sekä ydinvoiman että Vuotoksen tekoaltaan rakentamisen. Lundhin mukaan päätökset pistäisivät liikkeelle mitä todennäköisimmin myös terästeollisuuden investoinnit.

Oulussa tänään pidetyssä liiton Oulun ja Lapin 100-vuotisaluejuhlassa puhunut Lundh puuttui myös elinkeino- ja työvoimapoliittisten rahoituselinten toimintaan. Hän penäsi niiltä aloitteellisuutta lisätä suoria sijoituksia ja investointiavustuksia, joilla synnytetään uusia yrityksiä.
-Instrumentit ovat nyt olemassa, mutta orkesterin olisi pystyttävä soittamaan yhteen.

Mikäli vääriä sivuääniä edelleen kuuluu, on kauppa- ja teollisuusministeriön sekä työministeriön ryhdyttävä tarpeellisiin toimiin, korosti Lundh. Hän huomautti, että elinkeino- ja työvoimapoliittisten keskusten on oltava alueensa elinkeinoelämän monipuolistamisen eturintamassa - ei siihen tähtäävän aloitteellisuuden esteenä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme