Mainos
Mainos

Lundh: Telakoiden estettävä dumppaus

Metalliliiton puheenjohtajan Per-Erik Lundhin mielestä telakoiden on estettävä sosiaalinen dumppaus ottamalla aliurakointisopimuksiin pykälä, jossa alihankkijat sitoutuvat huolehtimaan kaikista työehtosopimusten ja sosiaalimaksujen velvoitteista.

Lundh sanoi tänään Tampereen Teiskossa, että suomalaisilla telakoilla ei ole varaa ottaa vastaan samanlaisia poliisin, verotarkastajan ja liittojen toimitsijoiden tarkastusryhmiä, joita esiintyi aikaisemmin rakennusalalla.

Lundhin mielestä pääurakoitsijan eli telakan ei pidä ilman sitoumuspaperia ottaa yhtään ainoaa aliurakoitsijaa tai niiden aliurakoitsijaa verkostoonsa. Oikealla tavalla verkostomuotoinen tuotantorakenne, jossa ydinosaaminen on telakalla ja muu hankitaan aliurakoitsijoilta, on Lundhin mielestä kannatettava, koska se luo joustavuutta ja nopeutta, parantaa kilpailukykyä ja kohentaa laatua.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme