Mainos
Mainos

Lundmark: Ilman kuljetusalaa raamisopimusta ei synny

Teknologiateollisuuden puheenjohtaja Pekka Lundmark sanoo, että kuljetusalan ja satamien on oltava mukana raamisopimuksessa, jos sellaisen halutaan syntyvän.

- Ei riitä, että pystymme valmistamaan tavaroita Suomessa, ne pitää saada myös vietyä maailmalle, Lundmark arvioi MTV3:n Huomenta Suomen Torstaikabinetissa.

Raamiratkaisussa pitää olla jo tänään riittävästi ammattiliittoja mukana, jotta keskusjärjestöjen rakentama sopimus syntyisi. Takarajana on ollut kello 16.

Lundmark myönsi, että teknologiateollisuus on ollut pitkin hampain mukana hyväksymässä raamisopimusta. Vientiteollisuuden puhemiehen mielestä tasasuuruisten palkankorotusten jakaminen kaikille työntekijöille on väärä ratkaisu.

- Mielestäni työntekijän ammattitaidon ja osaamisen pitää näkyä palkkauksessa.

- Henkilökohtaisesti olen pettynyt myös siihen, että työntekijäpuoli ajoi vaatimuksiaan lakkoaseella, kun raamisopimukseen oli jo päästy, Lundmark sanoo.

Viime vuosien työtaistelut, erityisesti satamalakko, kaihertavat Lundmarkin mukaan edelleen teollisuusjohtajia.

- Näitäkin asioista mietitään, kun päätetään, mihin teollisuus investoi, hän muistuttaa.

Katso Pekka Lundmarkin haastattelut (Huomenta Suomi 24.11.2011)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot