Mainos
Mainos

Lunta, loskaa ja vettä - lukuisat sadealueet ylittävät Suomen

Alkavalla viikolla useampikin sadealue ylittää Suomen. Sateet tulevat pääosin lumena, mutta ajoittain rannikon läheisyydessä myös vedensekaisena. Maanantaina lunta sataa pohjoisessa, tiistain vastaisena yönä ja tiistaina etelässä.

– Sateiden saapuessa myös lounaan puoleinen tuuli voimistuu Perämerellä, tiistaiksi tuulet heikkenevät, kertoo MTV Uutisten meteorologi Visa Salojärvi.

Keskiviikkona satelee lähinnä maan keskivaiheilla ja torstaiksi sateita leviää niin länsi- kuin pohjoisosaan maata. Myös loppuviikon aikana lumisateita tulee monin paikoin.

– Lämpötila on tavanomaista lauhempaa koko maassa. Lämpötilavaihtelu yön ja päivän välillä on pientä ja esimerkiksi torstain vastainen yö näyttää olevan torstaipäivää lauhempi, mutta vain hieman, toteaa Salojärvi.

Lämpötila on alkavalla viikolla etelässä yleisesti nollan ja -5:n asteen välillä, pohjoisessa on viitisen astetta kylmempää.

Lapissa pilvipeite ajoittain rakoille ja silloin pakkanen kiristyy hetkellisesti.

Ajokelikin on talvinen, liukkautta on niin lumisateista kuin tienpintojen jäätymisestäkin johtuen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme