Mainos
Mainos

Lunta tullut valtavia määriä - eikä vieläkään olla ennätyslukemissa

Koko maan lumisin paikka on tapaninpäivänä Helsinki-Vantaan lentoasema, kerrottiin Ilmatieteen laitokselta. Lumen syvyydeksi mitattiin 66 senttiä.

Koko etelärannikolla on nyt lunta joulukuun lopun tavanomaisiin lukemiin verrattuna runsaasti. Ennätyksiä ei silti hätyytellä, sillä vuoden 1965 lopulla oli lunta Tuusulassa 85 senttimetriä.

Sankasta lumentulosta huolimatta lentovuorot ovat pysyneet aikatauluissa normaalisti. Apua on ollut siitä, että pyhien aikana lentoliikenne on vähäistä. Kiitoratoja puhdistamaan ei ole tarvinnut hälyttää ylimääräistä henkilökuntaa, kerrotaan Finaviasta.

Ilmatieteen laitoksella arvioitiin, että lähes sula Suomenlahti saattaa voimistaa lumisateita edelleen etelärannikolla tällä viikolla.

Etelärannikon ohella syvimmät lumikinokset ovat nyt Lapin länsiosissa. Yleensä lunta on tässä vaiheessa vuotta Lapissa keskimäärin 40, maan keskiosissa 30 ja etelässä 10 senttiä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme