Mainos
Mainos

Luokanopettajaliitto huolissaan erityisopetuksesta

Luokanopettajaliitto on huolestunut siitä, että lasten oikeudet saada opetussuunnitelman mukaista opetusta ovat liiton mielestä romuttumassa.

Erityisopetuksen lainsäädäntöuudistussuunnitelman mukaan suurin osa erityistä tukea tarvitsevista lapsista siirrettäisiin lähikouluperiaatteen mukaan tavallisiin luokkiin.

Tarkoituksena olisi, että tukea annettaisiin näille oppilaille alakouluissa muun muassa tukiopetuksella.

Liiton puheenjohtajan Matti Sippolan mukaan uudistus vaatisi kuitenkin reippaasti lisäresursseja onnistuakseen.

Uusien suunnitelmien toteuttaminen alakoulujen suurissa opetusryhmissä polkee luokanopettajaliiton mukaan sekä erityistä tukea tarvitsevan että tavallisen koululaisen oikeuksia.

Liitto toteaakin, että nyt kun lama uhkaa myös kuntataloutta, uudistuksen toteuttamista pitäisi siirtää ja selvittää kustannusvaikutukset rauhassa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot