Mainos
Mainos

Luokanopettajat valmiina lakkoon

Opettajat haluavat sekä selvän kuoppakorotuksen että monivuotisen palkkaohjelman.

Luokanopettajaliitto sanoo olevansa valmis työtaistelutoimiin turvatakseen palkkakehityksensä parhaillaan meneillä olevissa tuloneuvotteluissa. Liitto muistuttaa tiedotteessaan, että opettajien etujärjestön OAJ:n järjestökuvatutkimuksen mukaan luokanopettajat ovat perusopetuksen opettajista tyytymättömimpiä ansiotasoonsa sekä kaikkein valmiimpia lakkoon.

Opettajat vaativat osansa hallituksen lupaamasta korkeasti koulutetuille naisvaltaisille aloille suunnatusta palkkatukisummasta. Luokanopettajat katsovat, että "näin he voivat nousta ylös koulutettujen, vastuullisessa työssä toimivien, palkkakuopasta ja myös opetusalan palkkakuopasta".

Peruskoulun luokanopettajan lähtöpalkka on 2065 euroa, mikä on liiton mielestä surkea koulutukseen ja työn vastuullisuuteen nähden. Opettajat vaativat selvää kuoppakorotusta ja lisäksi OAJ:n tavoittelemaa monivuotista palkkaohjelmaa, jolla tavoitellaan julkisen alan palkkauksen kilpailukykyä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot