Mainos
Mainos

Luokanopettajat valmiina lakkoon

Opettajat haluavat sekä selvän kuoppakorotuksen että monivuotisen palkkaohjelman.

Luokanopettajaliitto sanoo olevansa valmis työtaistelutoimiin turvatakseen palkkakehityksensä parhaillaan meneillä olevissa tuloneuvotteluissa. Liitto muistuttaa tiedotteessaan, että opettajien etujärjestön OAJ:n järjestökuvatutkimuksen mukaan luokanopettajat ovat perusopetuksen opettajista tyytymättömimpiä ansiotasoonsa sekä kaikkein valmiimpia lakkoon.

Opettajat vaativat osansa hallituksen lupaamasta korkeasti koulutetuille naisvaltaisille aloille suunnatusta palkkatukisummasta. Luokanopettajat katsovat, että "näin he voivat nousta ylös koulutettujen, vastuullisessa työssä toimivien, palkkakuopasta ja myös opetusalan palkkakuopasta".

Peruskoulun luokanopettajan lähtöpalkka on 2065 euroa, mikä on liiton mielestä surkea koulutukseen ja työn vastuullisuuteen nähden. Opettajat vaativat selvää kuoppakorotusta ja lisäksi OAJ:n tavoittelemaa monivuotista palkkaohjelmaa, jolla tavoitellaan julkisen alan palkkauksen kilpailukykyä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme