Mainos
Mainos

Luokattomalla lukiolla suuri suosio

Suurin osa lukioiden rehtoreista ja oppilaskunnista haluaa säilyttää luokattomat lukiot.

Opetushallituksen Luokattoman lukion toimivuus -selvityksen mukaan rehtoreista vajaat 72 prosenttia ja oppilaskunnista runsaat 93 prosenttia haluavat säilyttää luokattomat lukiot.

Luokattomuuden suurimpana etuna rehtorit pitävät mahdollisuutta tarjota yksilöllisiä, joustavia ja valinnaisia opintoja. Myös oppilaskunnat arvostavat valintojen vapautta ja joustavuutta.

Rehtorien mielestä kehittämistä kaipasi opinto-ohjaus ja opintojen seuranta sekä kurssitarjottimen laadinnan vaikeus. Oppilaskunnat pitivät hankalina erilaisia työjärjestyksen ja kurssitarjottimen laatimiseen sekä koeviikkojärjestelmään liittyviä ongelmia.

Selvityksen aineisto koottiin rehtoreille ja oppilaskunnille suunnatuilla kyselyllä viime keväänä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot