Mainos
Mainos

Luomua löytyy yhä useammasta kodista

Yhä useampaan suomalaiskotiin ostetaan säännöllisesti luomuelintarvikkeita. Luomuliiton mukaan luomuostoksia vähintään 16 kertaa vuodessa teki viime vuonna 29 prosenttia kaikista kotitalouksista. Vuonna 2008 vastaava määrä oli 23 prosenttia.

Luomun aktiiviostajien määrä on kasvanut kahdessa vuodessa viidestä seitsemään prosenttiin. Aktiiviostajilla tarkoitetaan sellaisia koteja, joiden ruokakoreista luomu täyttää vähintään neljä prosenttia. Luomuliiton mukaan aktiiviostajien joukossa on paljon nuoria sekä pienten lasten vanhempia.

- Aktiivikäyttäjät myös hakevat tietoa ja pyytävät palautteella uusia tuotteita kauppojen valikoimiin, sanoo Luomuliiton puheenjohtaja Jaakko Nuutila.

Vuonna 2008 luomua ei käyttänyt lainkaan 32 prosenttia kaikista suomalaiskodeista. Nyt määrä on tipahtanut 27 prosenttiin.

Luomutuotteiden osuus kaikkien kotiin ostettujen elintarvikkeiden kokonaisarvosta oli viime vuonna 1,2 prosenttia.

Nielsen Homescanin toteuttamaan kyselytutkimukseen vastasi viime vuonna noin 5000 suomalaista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot