Mainos
Mainos

Luonnon monimuotoisuuden kato jatkuu

Maailmanlaajuista katoa luonnon monimuotoisuudessa ei ole saatu pysäytettyä. Vuonna 2002 maailman maat sitoutuivat hidastamaan köyhtymisen vauhtia merkittävästi vuoteen 2010 mennessä. Tavoitteeseen ei ole päässyt yksikään valtio.

Kiihtyvällä vauhdilla jatkuva köyhtyminen vaikuttaa muun muassa luonnonvarojen ja puhtaan veden saatavuuteen ja ravinnon tuotantoon. Lisäksi lajeja on vaarassa kuolla sukupuuttoon, luontotyyppejä vaarassa hävitä sekä maailman köyhimpien ihmisten tilanne vaikeutuu merkittävästi entisestään.

Vielä ei ole kuitenkaan liian myöhäistä mikäli toimeen tartutaan välittömästi, toteaa tuore maailman biologisen monimuotoisuuden tilasta kertova raportti Global Biodiversity Outlook 3.

- Avainasemassa on, että päätöksenteossa ryhdyttäisiin käsittelemään ilmastonmuutosta ja luonnon monimuotoisuuden köyhtymistä samanarvoisina, toisiinsa kiinteästi sidoksissa olevina turvallisuuden kysymyksinä, jotka liittyvät muun muassa valtioiden talouskasvuun, ihmiskunnan ruokaturvaan ja terveyteen, raportti painottaa.

Joka neljäs vuosi julkaistava Global Biodiversity Outlook ilmestyi nyt kolmatta kertaa. Se pohjautuu 110 kansalliseen raporttiin, jotka perustuvat tuoreeseen sopimusosapuolten kokoamaan seurantatietoon luonnon monimuotoisuuden tilasta ja biodiversiteettisopimuksen toteutuksesta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme